Foto:

Trainews verkoopt Zeeuwse kranten na commotie over censuur: ‘Situatie was onhoudbaar geworden’

YERSEKE - Alle huis-aan-huiskranten van Trainews worden vanaf vrijdag uitgegeven door uitgever Quaeris Media uit Goes. Dat zijn beide bedrijven deze week overeengekomen. 

Mede-directeur Daniël van Iwaarden noemt de verkoop van de bladen ‘onvermijdelijk’ na alle ophef die was ontstaan over het identiteitskader. Daardoor publiceerden de kranten geen advertenties meer over  evenementen op zondag en muzikale optredens. Het leidde tot grote verontwaardiging bij veel lezers en adverteerders.

Quaeris hanteert volgens eigenaar Marc Dorst geen identiteitskader. Daarmee is de weg vrij voor de terugkeer voor  adverteerders als Kapelle Cultureel in de Scheldepost en Nut Noord-Beveland in het Gele Krantje. Dorst hoopt ook dat andere adverteerders die uit onvrede met het beleid van Trainews waren weggelopen, terugkeren.  Hij heeft ‘goede gesprekken’ gevoerd met de gemeenten Kapelle en Noord-Beveland. De laatste gemeente had al laten weten te breken met Trainews, Kapelle beraadde zich nog op de ontstane situatie.

Klik hier voor het volledige bericht op PZC

Meer berichten
De krant