Afbeelding

Ga aan de slag met productontwikkeling en beter begrip van je doelgroep: schrijf je in voor het coachingstraject van SVDJ

Algemeen

Werk je in de lokale private mediasector en sta je voor de uitdaging om de journalistieke kwaliteit te verbeteren of je organisatie naar een hoger niveau te tillen? Dan is het coachingstraject private lokale media jouw kans om impact te maken!

Ons unieke coachingstraject is speciaal ontworpen om jouw mediaorganisatie te ondersteunen bij het maken van strategische keuzes, gebaseerd op de behoeften van jouw publiek. Ontdek hoe je de juiste vertelvormen en producten kunt kiezen, ontwikkel een goede onlinestrategie, implementeer effectieve manieren van publieksparticipatie en versterk de kwaliteit van jouw journalistieke product. Met de hulp van ervaren coaches en praktische workshops zet jij een stap vooruit.

Over het traject
De duur van het traject beslaat ongeveer 9 maanden, met plaats voor maximaal 6 deelnemende organisaties per ronde. Iedere organisatie krijgt een coach toegewezen die een aantal keer bij je op de redactie langskomt. Daarnaast vinden er een aantal gezamenlijke bijeenkomsten plaats waar je workshops volgt en ervaringen uitwisselt met andere deelnemers.

Je hebt de mogelijkheid om je in te schrijven voor een van de aankomende rondes.

  • Ronde 2: Start 9 april 2024 (deadline inschrijven 10 maart 2024) <- laatste plekken beschikbaar!
  • Ronde 3: Start 25 juni 2024 (deadline inschrijven 30 april 2024)
  • Ronde 4: Start 8 oktober 2024 (deadline inschrijven 31 augustus 2024)

Deelname is volledig kosteloos. Als SVDJ zien we kansen voor de private lokale mediasector en willen daar met dit gratis coachingstraject graag aan bijdragen. Daar staat een tijdsinvestering van c.a. 4 uur per week en actieve deelname van de organisatie tegenover. 

Eerste ronde van start
Op 9 januari 2024 is de eerste ronde van start gegaan. Komende maanden gaan 7 teams, onder begeleiding van een coach, hun organisatie onder de loep nemen en werk maken van vernieuwing.

De deelnemers van ronde 1 zijn: Nieuw Volendam (NIVO), Nieuwsuitcastricum.nl, GrootMedia B.V., Eilanden-Nieuws, Eendrachtbode, Brugmedia en ABC Online Media.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie en het aanmeldformulier op onze website: www.svdj.nl/coachingstraject. Heb je nog vragen? Aarzel niet en neem contact met ons op via 0703617111 of info@svdj.nl. We denken graag met je mee.