Afbeelding

PSV-perschef Thijs Slegers spreker op NNP-dag

Algemeen NNP-verenigingsnieuws

De NNP-dag op donderdag 20 april krijgt steeds meer vorm. Wij verklappen alvast: het wordt een dag om 'U' tegen te zeggen! Het programma is veelbelovend, met PSV-perschef Thijs Slegers als één van de sprekers. Slegers is gepokt en gemazeld in de wereld van journalistiek en social media.

Thijs Slegers reisde als voetbaljournalist (o.a. voor Voetbal International) 17 jaar de wereld rond en werd in de zomer van 2015 door PSV aangetrokken als communicatiespecialist. In die hoedanigheid adviseert hij de Raad van Commissarissen, de directie, de technische staf en de spelers van PSV in hun dagelijkse media-uitingen. Slegers schreef "Geen Genade",  de spraakmakende autobiografie van Andy van der Meijde en "De Waarheid", de onthullendelautobiografie van Luc Nilis.

Biografie
Thijs Slegers (Geldrop, 1976) is voormalig journalist van weekblad Voetbal International (vijftien seizoenen) en dagblad De Telegraaf (twee seizoenen). Sinds juli 2015 is hij manager perszaken van PSV en adviseur van de RvC en de directie. De Brabander schreef in 2012 de bestseller "Geen Genade", waarvan 150.000 exemplaren zijn verkocht. In mei 2016 publiceerde hij zijn tweede biografie: "De Waarheid", het levensverhaal van de gevallen vedette Luc Nilis.

Tijdens zijn werkzame leven als journalist bouwde Slegers relaties op met internationale topvoetballers, waardoor hij in staat was om week in week uit spraakmakende verhalen te publiceren. Als één van de eerste Nederlandse journalisten ging hij in 2010 serieus aan de slag met social media, wat hem een individuele achterban van tienduizenden 'volgers' opleverde.

Nieuwsgierig
De allrounder stapte op verzoek van PSV over naar de bedrijfstak betaald voetbal, omdat hij vereerd was door het aanbod, nieuwsgierig was hoe het er aan toe ging aan de andere kant van de kleedkamerdeur en toe was aan een nieuwe uitdaging. Met inachtneming van de discretie die het werk bij een voetbalclub vereist, is Slegers in staat om op een leuke manier het reilen en zeilen in de top van het voetbal te duiden.

Slegers is een ervaren spreker. Hij brengt topvoetbal, journalistiek en social media samen in een verhaal dat eenieders aandacht pakt, dit omdat de wereld waarin hij zich al bijna twintig jaar begeeft, een immer boeiende biotoop is.