Afbeelding

BDUmedia neemt Soester Courant over

Algemeen NNP-verenigingsnieuws

BDUmedia neemt per 1 juni van dit jaar de uitgeefrechten van de Soester Courant over. De Soester Courant valt wekelijks op woensdag in een oplage van 9.800 exemplaren op de deurmat bij abonnees. Eenmaal per maand wordt de krant huis-aan-huis verspreid in de gemeente Soest. Het verspreidingsgebied van de Soester Courant telt ruim 45.000 inwoners. De overname omvat ook de website www.soestercourant.nl.

Door de overname wordt de continuïteit van de Soester Courant gewaarborgd. Als gevolg van overname komen per 1 juni van dit jaar drie werknemers van Uitgeverij Smit in dienst bij BDUmedia. De Soester Courant wordt overigens al vele jaren door BDUprint in Barneveld gedrukt.

De Soester Courant is sinds de allereerste editie, in augustus 1922, in handen geweest van de familie Smit. Na 'opa' Gijs en diens zoons Everard en Harry is Paul Smit de derde generatie achter de lokale krant van Soest en Soesterberg. De Soester Courant is in ons land één van de laatste kranten die in oorspronkelijk familiebezit is. Voor de kleine uitgeverij is het – als gevolg van de ontwikkelingen in medialand – economisch niet meer op te brengen een krant uit te geven.

(bron: BDUmedia)