Afbeelding

Wat nepnieuws is, daar gaat de overheid niet over

Algemeen

Geen kort geding van GS Media, De Persgroep, The Post Online en Chris Aalberts tegen de EU over nepnieuws. Na rectificatie door de EU is dat niet meer nodig.

Dus hebben de advocaten van de mediabedrijven, Jens van den Brink en Emiel Jurjens, de handen vrij de bezwaren tegen de anti fake news campagne van de EU toe te lichten. Hun advies: overheid blijf ver, ver weg bij het beoordelen van het werk van journalisten.

De EU heeft inmiddels volmondig toegegeven dat ze verschillende Nederlandse media ten onrechte heeft beschuldigd van het verspreiden van fake news, en heeft een rectificatie geplaatst. Dat is een goede eerste stap en het kort geding dat vandaag hierover zou dienen is dan ook ingetrokken. Er blijven echter fundamentele problemen bestaan met de anti-fake news campagne van de EU.

Zo is inmiddels gebleken dat de EU niet inziet dat haar zwarte lijst met artikelen in strijd is met de uitingsvrijheid. De EU vindt zelfs dat je dit standpunt niet mag innemen omdat het op zichzelf fake news zou zijn.

Lees verder op Villamedia: www.villamedia.nl/artikel/wat-nepnieuws-is-daar-gaat-de-overheid-niet-over