KVGO protesteert tegen ja sticker voor huis-aan-huis bladen

Het KVGO maakt ernstig bezwaar tegen het verplicht stellen van de ja sticker voor huis-aan-huisbladen. Dat zal leiden tot een verdere kaalslag onder de Nederlandse drukkerijen terwijl tegelijkertijd de informatievoorziening aan de burger ernstig in het gedrang dreigt te komen.

Amsterdam heeft weliswaar begin vorig jaar een ja sticker voor ongeadresseerd reclamedrukwerk verplicht gesteld maar die geldt voor reclamefolders en nadrukkelijk niet voor huis-aan-huisbladen. Nu wil de gemeente Utrecht echter, tot verbijstering van het KVGO, ook een ja sticker invoeren die wél voor dat soort informatieve gedrukte uitgaven gaat gelden.

Aan banden leggen
Ook enkele gemeenten in Noord-Holland en elders in het land hebben zo'n maatregel voorgesteld of denken er over. Dit zou betekenen, dat huis-aan-huisbladen in die gemeenten uitsluitend zouden mogen worden bezorgd in brievenbussen met een nee/ja- en een ja-sticker.

Huis-aan-huis bladen, die een eeuwenoude historie hebben in Nederland, op die manier aan banden leggen heeft vernietigende economische gevolgen voor tientallen drukkerijen, niet alleen grote maar vooral kleine familiebedrijven.

Lees verder op KVGO: www.kvgo.nl/kvgo-protesteert-tegen-ja-sticker-voor-huis-aan-huis-bladen/

Meer berichten