Afbeelding

Instagram wil het aantal likes gaan verbergen

Algemeen

Tijdens de jaarlijkse Facebook-conferentie kondigde Instagram aan dat het een test (als eerste in Canada) gaat doen om het aantal likes onder een bericht niet langer zichtbaar te maken.

Deze optie die Facebook omschrijft als 'private like counts' zorgt ervoor dat de teller verdwijnt en dat de eigenaar van het account het aantal likes nog wel kan zien. Vergelijkbaar met Instagram stories.

Instagram likes
Instagram (eigendom van Facebook) is van mening dat het moet gaan om de persoon en de content en dat niet het aantal likes bepalend moet zijn. Veel Influencers zullen dat toejuichen maar er zal ook een groep zijn die hier minder blij van wordt en meent dat juist de like-teller bepalend is voor je populariteit.

Voor merken die influencers inzetten (en betalen) ontstaat een nieuwe situatie. Vaak worden influencers juist beloond om het aantal likes die een foto krijgt, omdat dit mede bepalend is hoe betrokken volgers zijn met het merk (of met de influencer). Duidelijk is dat Instagram juist wil aangeven dat het uiteindelijk om de authenticiteit gaat van de persoon.

Lees verder op DutchCowboys: www.dutchcowboys.nl/socialmedia/instagram-wil-het-aantal-likes-gaan-verbergen