Curator start onderzoek naar verkoop BDU-titels

De curator van de Noord-Hollandse tak van BDUmedia is een onderzoek gestart naar de verkoop van de vijftien lokale krantentitels van de anderhalve week geleden omgevallen uitgeverij. De uitgeefrechten van de titels werden binnen een paar dagen verkocht aan concurrent Rodi Media. Als de verkoop niet volgens de regels is gegaan, kan deze worden teruggedraaid.

Dat meldt De Telegraaf. Hij vind het nog te vroeg om te spreken van illegale handelen, "maar ik heb de directie van BDU al wel voorgehouden dat dit niet netjes is", zegt curator Aart Jan Stokkers tegen de krant. Hij noemt het feit dat de onderhandelingen over de verkoop van de krantentitels in het geheim plaatsvonden ongelukkig. Zeker omdat hij kort daarvoor had gemeld onderzoek te doen naar de mogelijkheid van een doorstart.

"Het is mij nog niet duidelijk of de verkooptransactie heeft plaatsgevonden vóór het faillissement, maar duidelijk is wel dat partijen al eerder gesproken hadden", zegt Stokkers.

Bronnen binnen Rodi en BDU bevestigen tegenover De Telegraaf dat de deal al was beklonken voordat het faillissement was uitgesproken. Als Stokkers tot datzelfde oordeel komt, kan de verkoop worden teruggedraaid.

Klik hier om verder te lezen op Villamedia

Meer berichten