Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Gedeputeerde Staten Zuid-Holland: ‘Ondersteuning van lokale journalistiek gezamenlijke verantwoordelijkheid van provincie én gemeenten’

Algemeen

Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Zuid-Holland willen lokale en regionale journalistiek steunen, maar dan wel samen met gemeenten. Daar zou 332.000 euro op jaarbasis beschikbaar voor zijn, de kosten die GS uitsparen na het stopzetten van de inkoop van provinciale mededelingen in huis-aan-huisbladen.

Vorig jaar maart bleek uit onderzoek van de Universiteit van Leiden over het functioneren van de journalistiek dat de waakhondfunctie in de provincie onder druk stond. De onderzoekers schetsten verschillende scenario's over hoe de provincie de journalistiek financieel zou kunnen ondersteunen.

Gedeputeerde Staten laat middels een brief aan provinciale Staten weten niets te zien in het voorstel om structureel arbeidsplaatsen te financieren bij (deels commerciële) mediabedrijven. De oprichting van een mediacentrum wordt gezien als aantrekkelijker optie maar wordt door kosten en in uitvoering complex genoemd.

Klik hier om verder te lezen op Villamedia