Foto:

NDC Mediagroep diep in het rood, mogelijk binnen twee jaar in de verkoop

NDC Mediagroep, de uitgever van het Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad, heeft voor het tweede jaar op rij fors verlies geleden. En volgens de directie komt het zelfstandig voortbestaan daarmee op losse schroeven te staan.

Abonnees blijven weglopen, de kosten zijn hoog en recente dure overnames leveren de uitgeverij NDC nog te weinig op, zo meldt RTV Noord op basis van het jaarverslag van 2018.

Over 2018 staat er een verlies van zo’n 4,8 miljoen euro in de boeken. In 2017 was het verlies 5,2 miljoen. Aandeelhouders moesten meerdere keren bijspringen om het bedrijf overeind te houden, schrijft RTV Noord. Cijfers over 2019 zijn nog niet ter beschikking gesteld. Hoewel NDC rekent op groei van de inkomsten uit online-activiteiten en afvlakking van abonneeverlies, bereidt de uitgever zich voor op een tegenvallend jaar. De onderneming blijft op korte en langere termijn afhankelijk van de bereidwilligheid van de aandeelhouders om de ondersteuning voort te zetten, stelt de directie.

Klik hier om verder te lezen op Villamedia

Meer berichten