• Roy Keller.
• Roy Keller.

Verbazing en verontwaardiging, ook bij de NNP: D66 is tegen folders, maar verspreidt ze zelf huis-aan-huis

Algemeen

In Utrecht mogen folders niet huis aan huis verspreid worden, reclamedrukwerk mag alleen in brievenbussen met een Ja-Ja-sticker. D66 trekt zich daar niets van aan, de partij flyert in de stad. En dat is merkwaardig, want het is juist D66 die voor het verbod gezorgd heeft. Die verbazing komt van onder andere de journalistenvakbond NVJ en de uitgevers van Huis-aan-huisbladen. Die laatste noemt de actie van D66 ‘schandalig’. 

De Nederlandse Nieuwsblad Pers (NNP) veroordeelt de actie van D66. De NNP komt op voor de belangen van de huis-aan-huisbladen. Roy Keller: “Huis-aan-huisbladen zijn heel belangrijk voor de lokale gemeenschap, een verbod op het verspreiden ervan brengt de lokale democratie in gevaar.” 

Keller geeft het voorbeeld van gevaarlijke verkeerssituaties bij scholen, daarvoor hebben landelijke media geen aandacht. Een huis-aan-huisblad kan daar wel aandacht aan besteden. 

Voor de folder van D66 heeft de NNP geen goed woord over: “Schandalig. D66 heeft principes tot aan de voordeur. Als het de partij uitkomt dan mogen dingen wel, en anders worden ze verboden. Het is belachelijk.”

Klik hier voor het volledige artikel op RTV Utrecht