Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Wat betekent de komst van AI in de Google zoekmachine?

Algemeen

Google is van plan om een AI-chat toe te voegen aan de zoekmachine. Er wordt opmerkelijk genoeg niet gerept over de AI van Google zelf, Bard, maar Google.nl wordt binnenkort dus uitgebreid met kunstmatige intelligentie, zo vertelde Google-topman Sundar Pichai aan The Wall Street Journal

Dat zegt Sundar natuurlijk niet zomaar: het ziet ook wel dat ChatGPT steeds meer de rol wil innemen van zijn zoekmachine. De chatbot is al maanden immens populair. ChatGPT haalt zijn informatie uiteindelijk ook van het internet, gooit dat op een hoop en maakt er een verhaal van. Iets wat Google, dat informatie van het internet schraapt sinds het prille begin van het internet, als een bedreiging ziet. Zeker omdat ChatGPT het ook nog eens op een vrij menselijke manier brengt dankzij natural language processing.

Je hoeft niet meer te zoeken in zoekresultaten, want ChatGPT geeft al meteen het volledige antwoord en dat bedreigt natuurlijk direct de inkomsten van Google, dat onder andere leeft op clicks. Hoewel Sundar niet zei wanneer die AI precies aan Google wordt toegevoegd, verwachten we het vrij snel. Immers is er haast bij geboden wil ChatGPT niet al in dat gat springen. Of eigenlijk: dat gat waar het al ingesprongen is volledig vullen. Spannende tijden dus bij Google, dat niets zegt over of die AI dan Bard is.

Klik hier voor het volledige artikel op DutchCowboys