Meer kritiek op plan om overheidsmededelingen in lokale bladen te schrappen

Nadat eerder NDP Nieuwsmedia al liet weten het een onzalig plan te vinden dat het ministerie van Binnenlandse Zaken de verplichting om algemene bekendmakingen en mededelingen te publiceren in dag-, nieuws-, of huis-aan-huisbladen te schrappen, komt nu ook kritiek van de gemeenten zelf.

Met het plan zou ruim 24 miljoen euro op jaarbasis bespaard kunnen worden. Bekendmakingen van gemeenten zouden voortaan online moeten worden gepubliceerd in plaats van in de lokale huis-aan-huisbladen, zo staat in een wetsvoorstel van staatssecretaris Raymond Knops.

Hoewel het jaarlijks dus miljoenen euro's zou schelen voor de gemeenten schrijft de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) aan staatssecretaris Raymond Knops dat het belangrijk is dat ook burgers worden bereikt die geen internet hebben, niet digitaal vaardig zijn of niet van digitale communicatie gebruik willen maken. "Overheidsdienstverlening moet toegankelijk en begrijpelijk zijn", zegt VNG-directeur Jantine Kriens.

Lees verder op Villamediawww.villamedia.nl/artikel/meer-kritiek-op-plan-om-overheidsmededelingen-in-lokale-bladen-te-schrappen

Meer berichten