Freek Staps nieuw bestuurslid Stimuleringsfonds voor de Journalistiek

Hoofdredacteur van Second Degree en voormalig NRC-journalist Freek Staps is per 1 september lid van het bestuur van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. De nieuwe bestuursvoorzitter is Frits van Exter, die sinds 2016 bestuurslid is. Hij neemt het voorzitterschap over van Vincent Kouwenhoven.

Freek Staps is hoofdredacteur van contentmarketingbureau Second Degree en werkte zestien jaar bij NRC, waar hij onder andere correspondent in New York was en verschillende redacties leidde. Ook is hij mede-oprichter van NRC Q.

Bij Second Degree houdt Staps zich bezig met 'merkjournalistiek'. Over het verschil tussen deze vorm van journalistiek en de krantenjournalistiek zei hij in december: 'Aan de ene kant heb je onafhankelijke kwaliteitsjournalistiek zonder commerciële inmenging. Aan de andere kant merkjournalistiek met commerciële inmenging, waarbij extreem duidelijk is wie de afzender is, want dat is het hele doel van degene die betaalt: die wil zich juist bekend maken. Ik ben voor een heel strenge scheiding tussen die twee, want dan botst het helemaal niet en kan het heel goed naast elkaar bestaan.'

Lees verder op SVDJ: https://www.svdj.nl/nieuws/freek-staps-bestuurslid-stimuleringsfonds/

Meer berichten