Afbeelding

Deze vijf trends bepalen de toekomst van tv en video

Algemeen

Videocontent wordt op zoveel verschillende manieren geconsumeerd dat de definitie van tv dubbelzinnig is geworden. Niet verrassend dat deze week op de conferentie van de IBC volop aandacht besteed wordt aan de herdefinitie van tv en de monetarisering van nieuwe kijkervaringen.

Sinds de komst van het internet is het allemaal namelijk bizar snel gegaan. OTT-platforms schieten als paddenstoelen uit de grond en het kijkgedrag is wereldwijd immens veranderd. Deze vijf globale trends omschrijven de huidige situatie van tv en video.

1) Traditionele tv blijft kijkers aantrekken
Al bijna een decennium lang verandert ons concept van televisie. Smart-televisies brengen online-content en downloadbare tv-apps in de woonkamer, terwijl traditionele tv-programmering ook onderweg te bekijken is. Tv gaat verder dan alleen televisie en dat is het idee van Total Video. Een begrip dat ik steeds vaker voorbij zie komen en een fenomeen dat zich uitstrekt over alle schermen en alle videostreams, waarbij consumenten altijd en overal toegang hebben tot videocontent op elk apparaat. Total Video is interessant omdat het consumenten meer dan ooit de controle geeft over hun kijkervaring.

Ondanks dat er meer manieren dan ooit zijn om video te bekijken, laten internationale statistieken zien dat de traditionele manier van lineair tv-kijken nog steeds populair is.

Lees verder op Emerce: www.emerce.nl/achtergrond/deze-5-wereldwijde-trends-bepalen-toekomst-tv-video