Journalisten niet meer welkom in sommige buurten en bij sommige groepen

Voor heel veel journalisten is het op dit moment moeilijk om in bepaalde wijken hun werk te doen. En om in de buurt van bepaalde groepen hun werk te doen. 'Dit is geen uitzondering meer. Dit is regel aan het worden'. Dat zegt Peter ter Velde, veiligheidscoördinator bij de NOS in een interview bij het radioprogramma Kunststof.

Ter Velde heeft zojuist een veiligheidsplan voor journalisten geschreven dat de komende maanden wordt besproken met het openbaar ministerie, de politie en redacties. Daarin beschrijft hij de veiligheidssituatie van journalisten in Nederland en doet aanbevelingen. In het najaar moet blijken wat er uit zijn plan wordt overgenomen. Hij schreef het plan op een verzoek van een werkgroep met daar vertegenwoordigers van de NVJ, het Genootschap van Hoofdredacteuren, het OM en de politie.

Ter Velde pleit onder meer voor meer bewustwording onder journalisten en betere opleidingen. Op de website persveilig.nl staat daar meer informatie over.

Lees verder op Villamedia: www.villamedia.nl/artikel/journalisten-niet-meer-welkom-in-sommige-buurten-en-bij-sommige-groepen

Meer berichten