Video’s online kijken stoot lineaire tv van de troon

De daling was al jaren ingezet, maar nu is voor het eerst het aantal kijkminuten van lineaire tv ook echt lager dan dat van video on demand, namelijk 24 procent versus 27 procent.

Dit blijkt uit de tweede editie van de Smart Media Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 3.600 Nederlanders.

De kijkers naar video on demand besteden er tegenwoordig 139 minuten per dag aan. Dat is 7 minuten meer dan vorig jaar (+ 2 procent). Van de mensen die lineaire tv kijken, liep de kijktijd 5 minuten terug naar 118 minuten (- 2 procent).

Er zijn een aantal duidelijke signalen dat het aandeel van lineaire tv in de toekomst verder zal dalen, meldt Multiscope. Een kwart van de consumenten met een tv-abonnement denkt over een jaar minder (18 procent) of zelfs helemaal niet meer (4 procent) naar lineaire tv te kijken. Dit zet consumenten ook aan het denken over het behoud van het tv-abonnement. Bijna één op de vijf consumenten denkt dit over een jaar misschien (13 procent) of zeker niet (5 procent) meer te hebben.

Lees verder op Villamedia: www.villamedia.nl/artikel/videos-online-kijken-stoot-lineaire-tv-van-de-troon

Meer berichten