Afbeelding
Foto:

Pinch nieuwe Vriend van de NNP

Algemeen NNP-verenigingsnieuws

Pinch heeft zich aangesloten bij de Vrienden van de NNP.

Pinch en Pubble lanceren op de NNP-dag 2022 een gloednieuwe white label nieuwsapp. De app wordt beschikbaar voor alle bestaande en nieuwe klanten van cloud publishing platform Pubble.

Pinch, bekend van apps voor onder andere De Telegraaf en NRC Media, maakte de app met als doel om het voor kleinere uitgevers mogelijk te maken om een premium app te bieden aan hun gebruikers. 

Directeur Tim Klein Haneveld: “Voor een kleine uitgever is de investering in een eigen app meestal onhaalbaar. Door de samenwerking met Pubble kunnen we toch een A-klasse-app neerzetten: met dezelfde basiscode, functionaliteiten en performance, maar uiteraard in je eigen jasje.”

De app gaat een steeds belangrijkere rol spelen, ook voor lokale kranten. Pubble directeur Adri de Bruijn: “Het businessmodel van de traditionele huis-aan-huis uitgever verandert. We zien steeds meer focus op lezersinkomsten, bijvoorbeeld door het aanbieden van betaalde online artikelen. Een goede app is daarbij onmisbaar. Ook de stijgende papierprijs vraagt om alternatieve distributiemethoden”. 

Op de NNP-dag 2022 geven Tim Klein Haneveld en Erik Mooibroek van Pinch je graag een demonstratie.