• De nieuwe bestuursleden Niels Ackermans, Jolanda de Rijk en Frank van der Sman.
• De nieuwe bestuursleden Niels Ackermans, Jolanda de Rijk en Frank van der Sman. Foto: Rick den Besten

NNP is drie nieuwe bestuursleden rijker

Algemeen NNP-verenigingsnieuws

Tijdens de goed bezochte ledenvergadering in Zeist heeft de NNP het bestuur versterkt met drie nieuwe leden. Jolanda de Rijk (directeur Enter Media), Niels Ackermans (directeur Rodi Media) en Frank van der Sman (commercieel directeur Telstar Mediagroep) werden unaniem in het bestuur gekozen.

Dit betekent een -noodzakelijke- uitbreiding voor het bestuur, waaruit René de Lange vertrekt. De voormalig eigenaar van de Texelse Courant nam na een bestuursperiode van vijftien jaar afscheid.

“Toen was al duidelijk dat jij je niet met een kluitje in het riet laat sturen. Dat zal ook met je Volendamse roots -aanpakkers- te maken hebben. Die smakelijke Volendamse humor heb je ook. Opgeteld bij de Amsterdamse humor van Roy en Henk: neven a dull moment in het NNP-bestuur. Lijkt soms net op Derksen en Van der Gijp, al gaan jullie grappen vaak nog wat verder”, aldus Rick den Besten, die René namens het bestuur en de leden toesprak.


 Foto: Willem Monteban

René werd neergezet als:

  • Accountant, financieel bij de pinken
  • Sneller denker
  • Innovatief
  • Eigenwijs. Of beter: koersvast. Doelgericht.
  • Direct in je reactie als iets je niet zint, zonder aanziens des persoons.
  • Sterk in de discussie en de bijbehorende argumentatie. Maar ook te overtuigen als de ander met goede tegenargumenten komt.

“Je was een prettige collega om in het bestuur te hebben. Voor de vergadering moest jij altijd naar de wal. Daarom vergaderen we de laatste jaren als bestuur twee keer per jaar op Texel. Combineren we het nuttige met het aangename. Avonturen op de solex en de E-scooter. Hoogtepunt was die keer dat we door de reddingsbrigade in Den Helder werden opgepikt. De steile trap afdalen was voor sommigen nog wel een dingetje, maar wat was het gaaf. Ik stel voor dat je de excursies ook na vandaag voor ons blijft organiseren.”

“René, dank voor je inzet en betrokkenheid voor en bij de NNP. Geniet, hopelijk in goede gezondheid, van je vrije tijd en blijf ons op een afstandje toch nog maar een beetje volgen.”

Afbeelding