• Gunay Ulu, staatssecretaris Cultuur en Media.
• Gunay Ulu, staatssecretaris Cultuur en Media. Foto: ©RVD – Valerie Kuypers en Martijn Beekman

Uslu vraagt in mediabrief terecht aandacht voor veiligheid journalisten

Algemeen

In een brief aan de Tweede Kamer heeft staatssecretaris Gunay Uslu (Media) de contouren uitgewerkt van de mediaparagraaf uit het coalitieakkoord.

In de Hoofdlijnenbrief Media blikt Uslu vooruit op wat zij in deze kabinetsperiode als belangrijke opgaven ziet op het terrein van de publieke omroepen, onderzoeksjournalistiek en de veiligheid van journalisten.

Veiligheid van journalisten
In de Kamerbrief richt Gunay Uslu zich op de veiligheid van journalisten. Die is de afgelopen jaren steeds meer onder druk komen te staan en dat baart ook NDP Nieuwsmedia zorgen. Nieuwsuitgevers moeten steeds forsere maatregelen nemen om journalisten veilig hun werk te kunnen laten doen.

Op korte termijn presenteert de staatssecretaris samen met minister Yesilgöz (Justitie en Veiligheid) een plan van aanpak om de persveiligheid en persvrijheid te versterken. PersVeilig, dat mede ondersteund wordt door NDP Nieuwsmedia, is een belangrijk hulpmiddel om journalisten te beschermen, schrijft de staatssecretaris. Het kabinet zet zijn financiële bijdrage aan PersVeilig in ieder geval tot en met 2024 voort. Naast de belangrijke inzet van PersVeilig is een veilig persklimaat een verantwoordelijkheid van alle partijen die het maatschappelijk debat vormgeven en bewaken.

Klik hier voor het volledige bericht op NDP Nieuwsmedia

!