Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Meta introduceert advertentievrij abonnementen voor Insta en Facebook in EU

Algemeen

Meta heeft vandaag bekend gemaakt dat Facebook en Instagram gebruikers in de EU (plus Zwitserland) nu een abonnement kunnen afsluiten voor deze sociale netwerken waardoor ze geen advertenties meer in hun tijdlijnen geserveerd krijgen. 

Daarnaast zullen de gegevens van gebruikers met een abonnement ook niet meer gedeeld worden met aanbieders van advertenties. Dat laatste lijkt misschien overbodig, omdat abonnees sowieso geen (gepersonaliseerde) advertenties meer zullen zien, maar het is toch goed om te weten dat Meta hun data dan ook niet meer gebruikt voor (andere) commerciële doeleinden.

10 tot 13 euro per maand
Om van die soms indringende en irritante advertenties af te komen moet je dus wel gaan betalen. Neem je een abonnement op de webversie, dan betaal je daarvoor straks 10 euro (9,99) per maand. Voor de advertentievrije iOS en Android versies van Facebook en Insta moet je meer betalen, 12,99 per maand. Het abonnement is overigens wel geldig op alle gekoppelde Facebook- en Instagram-accounts in het Accountcentrum van een gebruiker.

Klik hier voor het volledige artikel op DutchCowboys