• Johannes van der Stouwe en Johan van der Kolk zetten hun handtekening onder de samenwerking.
• Johannes van der Stouwe en Johan van der Kolk zetten hun handtekening onder de samenwerking. Foto: Brugmedia

Brugmedia neemt Nieuwsbode en Zwartsluizer Reclameblad over

Algemeen

Brugmedia, de uitgever van weekblad De Brug, neemt per 1 juni 2024 De Nieuwsbode uit Brederwiede en het Zwartsluizer Reclameblad uit Zwartsluis over. De uitgever voegt de bladen samen met twee andere titels die zij uitgeeft. De Nieuwsbode wordt samengevoegd met De Kop en het Zwartsluizer Reclameblad met De Stadskoerier. 

Drukkerij Kuiper was 55 jaar de uitgever van De Nieuwsbode en de krant heeft in al die jaren een belangrijke plaats ingenomen in de nieuwsvoorziening in de (voormalige) gemeente Brederwiede. Het Zwartsluizer Reclameblad werd eveneens door drukkerij Kuiper uitgegeven.

“Vooropgezet vind ik het heel belangrijk dat De Nieuwsbode en het Zwartsluizer Reclameblad behouden blijven. Wanneer deze geïntegreerd worden in reeds bestaande kranten en zo de titels behouden kunnen blijven voor lezers en adverteerders is voor mij heel waardevol,” vertelt Johannes van der Stouwe, eigenaar van Drukkerij Kuiper. “Het is voor ons nu de tijd een wezenlijk deel van onze bedrijfsvoering los te laten, welke jarenlang, week in, week uit bepalend was voor onze werkzaamheden. Wij kunnen ons nu meer focussen op ons druk- en printwerk, maar meer nog op onze nieuwste tak Vortex Print.

De Kop

Brugmedia geeft sinds begin 2022 in de gehele gemeente Steenwijkerland de huis-aan-huis krant De Kop uit. Iedere dinsdag verschijnt deze krant. Door deze samenwerking zal De Kop ook gaan verschijnen in Kraggenburg, Marknesse en Luttelgeest, plaatsen waar De Nieuwsbode ook verschijnt. Behalve de papieren krant is al het laatste nieuws ook 24/7 te volgen via https://www.dekopvan.nl/. Ook kun je de Brugmedia nieuwsapp gratis downloaden, daar kun je heel eenvoudig tussen de verschillende kranten switchen. 

De Stadskoerier

Brugmedia geeft al decennia de huis-aan-huis krant De Stadskoerier uit. Iedere woensdag verschijnt deze krant. Door deze samenwerking zal het Zwartsluizer Reclameblad geheel geïntegreerd worden in De Stadskoerier en op woensdag verschijnen. Naast de gratis huis-aan-huis editie wordt er ook de Stadskoerier Extra uitgegeven. Waar je voor slechts € 4,50 per maand lid van kunt worden. Als lid kun je dagelijks online Extra nieuwsberichten lezen en ontvang je wekelijks een Extra dikke krant met volop lokaal nieuws. Behalve de papieren krant is al het laatste nieuws ook 24/7 te volgen via https://www.destadskoerier.nl/ Ook kun je de Brugmedia nieuwsapp gratis downloaden, daar kun je heel eenvoudig tussen de verschillende kranten switchen. 

Drukkerij Kuiper

Drukkerij Kuiper bestaat als sinds 1865 en is altijd druk met drukwerk, dit blijft de drukkerij uit Zwartsluis ook gewoon doen. Van flyers tot reclameborden, voor alles bedrukt of gedrukt moet worden kunnen klanten terecht bij de drukkerij.

Vortex Print

In 2020 is Drukkerij Kuiper gestart met Vortex Print. Bij Vortex Print worden o.a. drinkflessen, koffiebekers, (bier)glazen bedrukt.

Door een sterke groei in deze werkzaamheden en hierin meer groei te bewerkstelligen is gekozen om de kranten in samenwerking met Brugmedia uit te gaan geven.

Brugmedia

Brugmedia is uitgever van 8 titels: De Brug, De Swollenaer, Zeewolde Actueel, De Drontenaar, De Stadskoerier, De Stadskoerier Extra, De Kop en De Schaapskooi. Wekelijks bereikt de uitgever 475.000 mensen, via de verschillende nieuwswebsites en nieuwsapps worden maandelijks ruim 1.000.000 artikelen gelezen. Behalve een uitgeverij beschikken ze ook over een marketing & communicatie bureau en een ontwerpstudio.

“Wij zijn heel blij met deze kans om een begrip in deze regio toe te voegen aan onze titels. De Nieuwsbode is voor velen een krant die uitgeplozen wordt. Wij zullen ons volledig inzetten om lezers en adverteerders tot dienst te zijn zoals ze gewend zijn.” vertelt Johan van der Kolk, eigenaar van Brugmedia.

Toekomst

“Wij denken dat onze titels bij Brugmedia in goede handen zijn. De maand mei blijft alles nog zoals het is, in de komende weken zullen beide bedrijven verder vorm geven aan deze samenwerking”.