Foto: Stockfoto 123RF

Social media-onderzoek 2018: wat wordt het meest gebruikt

Het grote social media-onderzoek dat Newcom al sinds 2010 in Nederland jaarlijks houdt levert in 2018 weinig verrassende resultaten op. Instagram groeit hard en is met Snapchat en YouTube populair bij jongeren; ouderen zitten nog op Facebook maar daar heb je het dan ook wel mee gezegd; YouTube is nog steeds groot maar lang niet zo groot als WhatsApp en niemand vertrouwt social media.

Je kunt wel zeggen dat jongeren Facebook massaal links laten liggen, maar dat is eigenlijk schromelijk overdreven. Het gebruik onder tieners tussen de 15 en 19 is gedaald van 80 procent vorig jaar naar 72 procent nu. Dat is zeker een daling, maar betekent ook dat dus nog steeds zeven van de tien jongeren een Facebook-account heeft. Het dagelijks gebruik is echter niet zo groot: ook dat daalde van 54 naar 43 procent.

Insta gaat als een trein: de dienst van Facebook heeft inmiddels meer dan vier miljoen gebruikers in Nederland en is daarmee de snelst groeiende social media-service die we gebruiken in Nederland. Dat komt ook doordat Instagram door zowel jong als oud wordt omarmd, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Snapchat, dat maar 2,4 miljoen gebruikers heeft.

Lees verder op DutchCowboys: www.dutchcowboys.nl/socialmedia/social-media-onderzoek-2018-wat-wordt-het-meest-gebruikt

Meer berichten