De MediaPersDienst, een nieuw verdienmodel voor freelance journalisten

Freelance journalisten die zijn aangesloten bij het journalistieke platform Reporters Online kunnen nu nog makkelijker hun artikelen doorverkopen. In samenwerking met Profactys is nu de MediaPersDienst gelanceerd, die uitgevers en andere partijen de mogelijkheid biedt journalistieke artikelen over te nemen.

Wat vorig jaar november begon als proef is nu officieel uitgerold. Er zijn wel wat verschillen. In eerste instantie werden stukken uit Reporters Online doorgestuurd naar Profactys, die actief klanten benaderde om te vragen of ze het werk willen afnemen. Als ze dat wildln werd er bij Reporters Online toestemming gevraagd. Nu is de werkwijze zo dat Profactys een dagelijkse selectie maakt. Uitgevers kunnen deze artikelen eenmalig en niet-exclusief publiceren in hun eigen krant, magazine, vakblad, nieuwsbrief of website, voor een vast bedrag per artikel.

Volgens Reporters Online vervult de MediaPersDienst een leemte, want syndicatie, het herpubliceren van stukken bij verschillende uitgevers, is in het buitenland heel gewoon. In Nederland kon dat alleen maar op het gebied van fotografie.

Lees verder op Villamedia: www.villamedia.nl/artikel/de-mediapersdienst-een-nieuw-verdienmodel-voor-freelance-journalisten

Meer berichten