Afbeelding

Twitter geeft Retweets een upgrade door toevoegen van foto's, video's en GIFs

Algemeen

Twitter is dan misschien allang niet meer de meest populaire social media, het wordt wereldwijd nog door veel mensen gebruikt. En we spotten er nog dagelijks nieuwtjes en grappige Retweets. Die retweets kun je nu voorzien van een foto, video of GIF. Voorheen kon je alleen tekst plaatsen bij je Retweet.

Dit lijkt misschien een kleine update, maar dat valt nog te bezien. Door de nieuwe opties is het goed mogelijk dat er nog veel meer nieuws dan voorheen door gebruikers wordt gedeeld. Bovendien weten we allemaal dat beeld heel krachtig is, dus misschien kijk je toch anders naar je tijdlijn als er straks minder tekst en meer (grappige) GIFs en foto's te zien zijn.

Twitter gaat mee met de tijd
Het is knap dat Twitter nog steeds zo populair is. Vaste twitteraars houden het platform in leven en door mee te gaan met de tijd, blijft het toch leuk om door je tijdlijn te scrollen. In 2017 verdubbelde het aantal karakters en dat is misschien wel de grootste verandering van Twitter ooit geweest. Ook de mogelijkheid om media toe te voegen aan tweets, bleek een goede stap.

Het wordt binnenkort ook gemakkelijker om gesprekken te volgen. Van een platform met alleen tekst is Twitter inmiddels verrijkt met andere communicatie-uitingen. Dat houdt het voor gebruikers interessant en voor adverteerders.

Lees verder op DutchCowboys: www.dutchcowboys.nl/socialmedia/twitter-geeft-retweets-een-upgrade-door-toevoegen-van-fotos-videos-en-gifs