Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Social media: dé trends, tips en must-reads voor de tweede helft van 2022

Algemeen

Met het aanhoudende warme weer lijkt de zomer oneindig te duren. Maar de tijd tikt door en 2023 komt langzaam in zicht. Ben je er even tussenuit geweest en wil je er zeker van zijn dat je geen belangrijke ontwikkelingen, trends en tips op het gebied van social media hebt gemist? Ga er lekker voor zitten, want in dit artikel deel ik de must-reads en praat ik je bij, zodat je weer vol inspiratie en up-to-date aan de slag kunt. 

Als je kijkt naar de grote socials, dan eisten TikTok, Instagram en Twitter de afgelopen maanden toch wel de meeste aandacht op. Denk aan het hele debacle rondom de Twitter-overname van Elon Musk of de ingrijpende algoritme-updates van Instagram, die de strijd met TikTok maar niet lijkt te kunnen winnen. 

Om TikTok zelf kunnen we niet meer heen. De alsmaar groeiende populariteit van dit platform viel begin dit jaar ook al op in het socialmedia-onderzoek voor 2022. Vooral onder twintigers groeide het TikTok-gebruik. Verder bleek dat we meer op social media zitten en gemiddeld meer platforms gebruiken.

BeReal
De ‘nieuwe’ social-app BeReal kwam nog niet in dat onderzoek voor, maar maakt sinds de afgelopen maanden een explosieve groei door. De naam van de app verwijst naar de grotere behoefte aan echtheid op social media. Op BeReal vind je geen filters of bewerkingsfuncties. En omdat je op een willekeurig moment van de dag een melding krijgt om een foto te maken en delen, kun je weinig manipuleren.

Klik hier voor het volledige artikel op FrankWatching

!