Afbeelding
Foto: Stockfoto123RF

Nieuwsapps steeds populairder, ook regionale media scoren hoog

Algemeen

Ruim 12 miljoen Nederlanders gebruiken één of meer apps om het nieuws te volgen. Vooral jongeren blijken kritisch over het gebruik en de inhoud van de apps. Dat komt naar voren in de Nationale Nieuwsapp Monitor, een landelijk representatief onderzoek onder gebruikers van de smartphone- en tabletapps. 

Inmiddels gebruiken de meeste mensen apps om het nieuws mee te volgen, 88 procent van de respondenten. Dat is meer dan het aantal mensen dat het nieuws volgt via televisie (69 procent), radio (53 procent), sociale media (41 procent) en kranten (29 procent). Meer dan 11 miljoen Nederlanders van 18 jaar en ouder gebruikt landelijke nieuwsapps en zo’n 7 miljoen mensen gebruiken een regionale variant. 1,6 miljoen volwassen Nederlanders hebben geen nieuwsapp op hun telefoon of tablet.

De apps van de NOS en Nu.nl worden het meest gebruikt en het best gewaardeerd. 54 procent van de ondervraagden bezoekt de NOS-app, 52 procent doet dat met de Nu.nl-app. Op de derde plaats staat RTL Nieuws (34 procent), net voor het AD (33 procent). Gebruikers geven de NOS-app een 7,8 en Nu.nl een 7,7. De apps van NOS Teletekst en RTL Nieuws scoren beide een 7,6.

Regionale media scoren hoog buiten Randstad
Wat opvalt is dat buiten de Randstad de regionale media het erg goed doen ten opzichte van de grote landelijke media. Met name in Limburg, Friesland en Zeeland is de bekendheid van de regionale media groot. En in Groningen gebruiken zelfs meer mensen de app van RTV Noord dan apps van landelijke media.

Klik hier voor het volledige artikel op Spreekbuis