Afbeelding

Reli Groep nieuwe Vriend van de NNP

Algemeen NNP-verenigingsnieuws

Reli Groep uit Hardinxveld-Giessendam is ‘Vriend’ geworden van de NNP.

Reli Groep stelt zich voor:

Reli Groep begint op 1 februari 1978 als Bureau Reli. Dit bureau wordt opgericht door Pieter van Rekom en Margaretha Lievaart. De naam Reli is opgebouwd uit de eerste twee letters van de achternamen.

Van het begin af aan zetten beide echtelieden er de schouders onder vanuit hun Sliedrechtse flatwoning. Met tien bezorgers worden huis-aan-huisbladen en folders bezorgd in de Alblasserwaard. Pionierswerk en lange dagen zijn de belangrijkste woorden om die tijd te omschrijven. De groei zet door, de flat is ingeruild voor een eengezinswoning waarvan de zolder als sorteercentrum is ingericht. De folders en kranten komen terecht in eerst één en daarna twee garageboxen aan de overzijde van het huis. 

Zoon David van Rekom en zijn (dan nog aanstaande) vrouw Ingrid nemen steeds meer taken over in het bedrijf. Gezamenlijk wordt in 1995 de overstap gemaakt naar Industrieterrein de Nijverwaard van waaruit aanvankelijk met twee bestelwagens en een koeriersauto het steeds grotere gebied wordt bediend.

Huis aan huis
Wat altijd gebleven is, is de huis-aan-huisdivisie. Folders en kranten worden nog steeds wekelijks verspreid door Reli Groep. Met meer auto’s, meer mensen en professioneler dan vroeger. In februari 2020 is de verhuizing naar een kleiner pand aan de Prisma in Sliedrecht dan ook een logische stap, omdat er geen post van Sandd meer wordt bezorgd.

In 2022 gaat de Reli Groep weer naar Hardinxveld-Giessendam aan de Industriestraat 14, want in twee jaar tijd hebben drie extra uitgeverijen zich verbonden aan Reli Groep. De combinatie van familiebedrijf en professionaliteit staat aan de basis van dit succes van Reli Groep. Met achttien verschillende weekbladen worden er wekelijks 350.000 kranten en meer dan 500.000 flyers/folders bezorgd met meer dan 1.200 bezorgers.

Dave van Rekom
Samen met mijn vrouw Ingrid ben ik eigenaar van Reli Groep. Samen runnen we de dagelijkse werkzaamheden binnen ons familiebedrijf. Onze twee zoons rijden op de bus en samen met vijf andere chauffeurs zorgen zij dat alle kranten en folders wekelijks thuis worden gebracht. Uitbreiding van ons bedrijf zijn we nooit uit de weg gegaan, omdat je verandering moet omarmen en niet stoppen. 

Uitgevers die op zoek zijn naar een betere verspreiding zijn dan ook altijd welkom bij ons en we zijn staan klaar voor een nieuwe uitdaging. Zo is de ontwikkeling van de Ja-sticker voor Reli Groep ook eerder een kans dan een bedreiging. Reli Groep is daarmee dynamisch en past zich aan de markt, precies wat Piet van Rekom en zijn echtgenote destijds beoogden met hun bedrijf.