Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Verlies voor Facebook & Twitter, groei bij TikTok, Instagram & BeReal

Algemeen

Hoe staat het ervoor met ons gebruik van social media in Nederland? Net als vorig jaar groeit het gebruik van TikTok en Instagram enorm. Facebook en Twitter lijden flink verlies, beide platforms raken bijna een half miljoen gebruikers kwijt. Verder speciale aandacht voor BeReal, dat op plek 9 binnenkomt in de top 10 van social platforms. Dit en meer komt uit het socialmedia-onderzoek voor 2023.

Het Nationale Social Media Onderzoek is het grootste trendonderzoek naar het gebruik en de verwachtingen van social media in Nederland, uitgevoerd door Newcom Research (bron: Newcom.nl). Dit jaar werd het onderzoek voor de 13e keer uitgevoerd, met 7.021 deelnemers van 15 jaar en ouder.

In dit artikel delen we de opvallendste resultaten uit dit socialmedia-onderzoek met je. Welke platformen worden het meest gebruikt en met welke frequentie?

(Weer) meer tijd op social media
Allereerst: social media worden net als in 2022 meer gebruikt, 7 minuten meer per dag ten opzichte van vorig jaar. In alle leeftijdscategorieën zie je een stijging, de grootste stijging zie je terug in de in de leeftijdsgroep 20 tot 39 jaar, met 9 minuten. In totaal besteden we gemiddeld 114 minuten per dag aan het gebruik van social media.

Ook interessant: het aantal gebruikers van social media van 15 jaar en ouder is gegroeid van 13,7 naar naar 14,1 miljoen gebruikers.

Klik hier voor het volledige artikel op Frank Watching