Afbeelding

Pilotregeling Journalistiek+ geopend; dien vanaf vandaag je aanvraag in

Algemeen

De call ‘Bereik je publiek’, onderdeel van onze pilotregeling Journalistiek+, is vanaf vandaag geopend. Wil jij dat jouw journalistieke onderzoek bij een specifieke of juist bredere doelgroep terechtkomt? En wil je dit doen met aanvullende of vernieuwende publicatievormen? Tot en met 18 oktober kun je een Journalistiek+ subsidie aanvragen voor vooronderzoek of uitvoering.

De call ‘Bereik je publiek’ is voor journalisten met concrete plannen voor een journalistiek onderzoek en ideeën over te bereiken doelgroepen. Bereik jij met je publicatie namelijk wel het juiste publiek? Komen de onderzoeksresultaten terecht bij bijvoorbeeld de mensen over wie het onderzoek gaat, bij beleidsmakers die aan de knoppen zitten of het grotere publiek om een maatschappelijk gesprek op gang te brengen?

Verdiep je verder in de doelgroepen die voor jouw journalistieke onderzoek relevant zijn en ga aan de slag met een vertelvorm die daadwerkelijk jouw publiek bereikt. Je kunt een aanvraag doen voor bijvoorbeeld publieksbijeenkomsten, tentoonstellingen, graphic journalism, online multimediale producties of andere creatieve vertel- of publicatievormen – zolang die er maar op gericht zijn de juiste doelgroep(en) te bereiken.

Journalistiek+
De call is onderdeel van de pilotregeling Journalistiek+ om de kwaliteit van journalistieke onderzoeken, publicaties en het bereik ervan te verbeteren. In 2023 en 2024 openen we verschillende calls waarbij steeds een ander thema centraal staat.

Meer informatie
Alle informatie die je nodig hebt voor het doen van de aanvraag vind je op deze webpagina. Wil je je concept aan ons voorleggen? Dat kan! Mail je concept uiterlijk 11 oktober om 12.00 uur naar ons via journalistiekplus@fondsbjp.nl. We lezen graag eenmalig met je mee.

Heb je op basis van deze mailing of de informatie op de website nog vragen? Stuur dan een mailtje naar journalistiekplus@fondsbjp.nl.