Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

We spenderen gemiddeld 2,5 uur per dag op social media

Algemeen

We zijn minder vaak op het web aan het surfen, maar het social mediagebruik blijft toenemen. Zo zou de gemiddelde persoon 2,5 uur per dag op social media spenderen. 

TikTok, Instagram, Snapchat: het zijn slechts enkele van de social media die populair zijn, met daarbij vooral een groot publiek voor TikTok en Instagram. Dat het publiek voor social media heel groot is, wordt bewezen door de cijfers. Er zijn wereldwijd 5,16 miljard internetgebruikers: maar ook 4,76 miljard social media-gebruikers. Gigantische aantallen op een totale populatie van 8 miljard. Cijfers die bovendien aangeven hoe groot de invloed van die social media is. 

Dit alles blijkt uit onderzoek van We Are Social en Meltwater. De gemiddelde internetgebruiker (dit gaat om wereldwijd) heeft de afgelopen twaalf maanden 20 minuten minder geïnternet per dag, al is het nog steeds een flinke 6 uur en 37 minuten. Maar in plaats daarvan zitten we dus wel flink op social media. Televisie kijken doen we ook veel: dat staat gemiddeld op 3 uur en 23 minuten per dag. Social mediagebruik klimt daar in rap tempo naartoe. Dat komt uiteraard ook omdat er meer wordt gekeken naar streamingdiensten, maar het is toch opzienbarend.

Klik hier voor het volledige artikel op DutchCowboys